esmaspäev, 2. juuni 2014

Aidu Xdream - seiklusporr mehed

Priit alustas minu ja Kaido moositamist Aidu Xdreami osas juba talvel ja seiklusporr mehed oligi seekord väljas kosseisus Kaido Hallik, Priit Poopuu ja Martti Mikk. Üritus ise toimus siis 31.05.2014 ja start anti Maidla mõisa eest.

Stardieelse minutiga jõudsime täpselt hajutused ära jagada. Priit sai B, Kaido A ja Martti C. Seekord alustasime tagumisest reast ja pundist läbi saamisega läks nõks aega. Kui vajutama sai hakata, siis olid liidrid juba mitusada meetrit ees.


Kuna minu teise punkti oli rajameister kenasti põõsasse pannud, siis sellest otsustasid liidrid aga mööda sõita ja mina võtsin selle esimesena. Kanali ületus ei läinud mul aga kõige paremini ja punt neelas mu uuesti alla. Vahetusala poole sõites laekus selja tagant Kaido ja seni kuni meie rattaid maha panime oli kohal ka Priit.

Kanuu kaarti vaadates oli minul kohe selge, et kiireim variant on kanuu 6-dasse punkti tassimine ja peale väikest jauramist läks Kaido jooksma/ujuma ja meie Priiduga võtsime kanuu selga ja asusime 6.da punkti poole teele.
Aega parajaks tegemas enne kanuu algust Foto: Meelis Toom

Kanuud tassides enamasti kõndisime, aga võimaluse korral üritasime ka joosta. Mina üritasin ka kaarti ette lugeda ja oskasin kaardi selle käigus kahel korral ära kaotada. Seega sai proovitud ära ka kanuuga kükitamine. 6.dasse punkti jõudsime esimestena ja jäime Kaidot ootama. Hoolimata sellest, et ootasime Kaidot üle 4 minuti ei suutnud me seda välja raalida, et kiireim tee tagasi on kanuu sama teed tagasi tassimine. Minu pettis ära see, et punktide ühendusjooned jooksid suhteliselt paralleelselt kanalitega ja tundus, et siin pole küll võimalik lõigata. Seega tassisime kanuu seitsmendasse ja sõitsime sealt finishisse, aga punktidesse 7-10 ei pidanud ju üldse kanuuga minema.... Loll on loll on loll ma ütlen. Kanuu 7-dasse tassimine ja lõppu sõitmine tähendas aga seda, et 6-da punkti liidrikohast sai kanuu lõpuks ~12 minutiline kaotus liidritele. Kanuu lõpetasime koos Vaudega.

Ratta selga istudes kostis Priidu suust kohe hädakisa, et rehv on tühi. Kiirelt balloon välja ja rehv täis. Siis selgus aga tõsiasi, et piim on rehvi seest otsa saanud(või hapuks läinud :-) ) ja auku see ära ei täitnud ja rehv susises edasi. Lasime vahtu ja lõime käsipumbaga rehvi täis ning asusime Vaudet jälitama(GPS-i logi järgi kulus siin 3,5 minutit). 13-da punkti(KP 73 rabasaar) poole sõites ütles Priit, et rehv läheb ikka pehmeks. Sõitsime Kaidoga Priidul eest ära ja käisime kiirelt saarepunktis ära ja pumpasime veel korra Priidu rehvi(1,5 minutit). 14-da punkti poole sõites sai Kaido raudtee ääres mingile suurele kivile pihta, mis tal lenksu käest ära lõi ja Kaido kukkus päris valusalt. Seni kuni Kaido ennast tee pealt kokku korjas jõudis järgi Priit, kes teatas, et ta sõidab juba velje peal ja ütles, et muud ei jää üle kui õhukumm sisse panna. Võtsime selle operatsiooni siis seal raudtee ääres ette. Kaido, kelle põlve peale tekkis sisuliselt hetkega umbes tikukoosi suurune ja tikutoosist paksem munakas, jahutas oma põlve samal ajal kõrval kraavis, kui meie Priiduga rehvi vahetasime. Esimene õhukumm, mille sisse panime ja ballooniga täis lasime jooksis õnnetuseks sama kiiresti tühjaks kui balloon ta täis oli lasnud. Oli teine küll väga korralikult toidukile ja kilekottide sisse ära pakitud, aga ilmselt ikkagi oli miskit pidi sadulakotis augu sisse hõõrunud. Kontrollisime igaks juhuks üle ka mantili, aga sealt midagi ei leidnud ja panime kiirelt teise õhukumm sisse, aga kuna balloonid olid otsas, siis teise rehvi lõime täis käsipumbaga. Teine õhukumm jäi õnneks pidama ja saime edasi liikuda. Aega kulus selle möllu peale aga tervelt 13 minutit. Seega puhtalt rehvijama peale läks meil 18 minutit kaduma :-(

Liikusime vaikselt 14.da punkti poole edasi ja Kaidol käskisime kohe häält teha, kui tunneb, et põlvega asjad hapud on. Kui mälu-O algusesse jõudes räägiti midagi 6-dast kohast, siis tekkis küll tahtmine küsida, et ega te midagi segi ei aja? Mina üritasin lihtsalt seda mälu-o kaarti meelde jätta ja Priit sirgeldas natuke seda mälu-o kaarti paberile ka ja asusime teele.
Mälu-O. Kaart peab ikka kaasas olema. Olgugi, et sealt midagi vaadata pole. Foto: Toomas Laur
Korra ikka vaidlesime ka mälu-o ülesandes, et kuhu edasi, sest mina olin ühe mäe ära unustanud :-) Kaido liikus ka täisa pädevalt arvestades seda, milline pilt peale kukkumist avanes.

Kaevanduse otsimise punktid kujunesid meie jaoks lihtsalt läbi jooksmiseks. Võrreldes läti seikluste punkti otsimistega oli see ikka väga, väga lihtne ülesanne. Läti puhul oleks tulnud sellest seina august läbi ronida, siis veel 2 korrust sügavamale minna, seejärel veel mingitest olematutest piludest x korda läbi pugeda ja siis oleks alles heal juhul punkti leidnud. Ja mingeid vihjeid poleks keegi kuskile kirjutanud.

Suusaradade otsimispunkt tuli ka suhteliselt valutult, kuigi päris otse punkti me ka ei sõitnud. Jooksus kasutasime 34-dasse punkti jõudmiseks seda rada, mis läks 37 punkti kõrvalt mööda. 34 punkti juures ragistasin taas mingis augus oma hüppeliigest, aga õnneks teip hoidis hullema ära. 36-da punktiga tegime minu initsiatiivil ~6 minutilise vea. Me ei ujunud 35-dast otse üle vaid jooksime nõks põhja ja siis ujusime üle. Paraku see nõks tähendas seda, et sattusime punktist põhjapoole ja tegime seal risus ühe ülearuse edasi tagasi otsa. Ujumised olid lahedad ja eraldi jooksus oli minul variant b ning ringi jooksmise asemel läksin sinna ka veel ujudes, mis tähendas muidugi seda, et tagasi jõudsin viimasena.

Ratas odaviskesse oli lihtne. Odaviskes põrutasin mina nõks üle ja tabasin 10-t. Juhendasin Kaidot, et ta väga kõvasti ei viskaks ja Kaido tabaski keskele. Priidul kästi seepeale lihtsalt oda alla visata :-)

Veel viimane hargnemine ja rattaid alasse pannes selgus peale liitmistehet, et raha lugemisega meil probleeme pole ja võisime finishi poole edasi liikuda. Viimasest punktist finishisse mineku osas Priit küll natuke protesteeris ujumise vastu, aga ega talle palju valukuvariante ei antud :-) Tõele au andes mina ujumisliigutusi tegema ei pidanudki vaid kõndisin sealt jõest lihtsalt läbi.

Kui finishis öeldi, et Salomon sai 45 minutit trahvi ja oleme ~8 minutiga Duncani järel neljandad, siis võttis küll natuke tatistama see rehvipurunemine. Küll oleks olnud magus Duncani lollused ära karistada... Väga tihti selliseid võimalusi just ei anta.

Finishis Foto: Meelis Toom

Maastiku ja raja kohta ka ainult kiidusõnad.

Tulemused

Endomondo kasutajad näevad siit ka tracki

Video ka:

Aidu XDream 31.05.2014 from Priit on Vimeo.

2 kommentaari:

  1. Kõva tulemus tehniliste probleemide kiuste.. Järgmine kord siis :)!

    VastaKustuta
  2. 18 minti! Ja tikutoos ka! Uskumatud velled! Jõelähtmelt KULD!

    VastaKustuta